Primera edició del curs: “Germans Trias” d’ infermeria en Malalties Inflamatòries Intestinals

Una de les tasques dels grups científics és la docència. El GReMII (Grup de Recerca en Malaltia inflamatòria intestinal) sempre ha compaginat la seva activitat assistencial i investigadora amb una clara vocació docent. El curs “Miquel Àngel Gassull”, dirigit als metges que es dediquen o que tenen afinitat per la malaltia inflamatòria intestinal ha estat l’exemple més clar. A més, els membres del GReMII participen sovint com a ponents i professors en cursos nacionals i internacionals organitzats per societats científiques com GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa) o l’ECCO (European Crohns and Colitis Organisation).

La infermeria s’ha incorporat en els darrers anys com un element imprescindible en l’assistència dels pacients amb malaltia inflamatòria intestinal. De fet, el disposar d’infermeria especialitzada es considera un criteri irrenunciable de qualitat assistencial en l’àmbit de la malaltia inflamatòria intestinal tal i com es recull en un treball realitzat per GETECCU fa pocs anys i que ECCO ha assumit com un dels criteris europeus de qualitat assistencial en aquestes malalties. El GReMII compta des de fa més de 13 anys amb una infermera, la Laura Marín. De fet, podem dir orgullosos que vam ser un dels primers centres (si no el primer) a l’estat espanyol que va incorporar una infermera en la recerca i l’assistència dels pacients amb malaltia inflamatòria intestinal. La Laura Marín, és actualment la presidenta del GETEII (Grupo Enfermero de Trabajo en Enfermedad Inflamatòria Intestinal), i constitueix un referent en la infermeria de la malaltia inflamatòria intestinal a tot l’estat.

Però tot i això, les alternatives formatives per la infermeria són encara molt escasses. Per aquest motiu, des del GReMII i liderat per la Laura Marín, encetem aquest any una nova activitat docent, aquest cop dirigit a la infermeria. El curs “Germans Trias” de malaltia inflamatòria intestinal per a infermeria, es celebrarà el dia anterior al curs Miquel Angel Gassull de malalties inflamatòries intestinals, al mateix lloc (Hotel Barceló Sants). De moment, el format és modest però esperem consolidar aquest curs de la mateixa manera que es va consolidar el curs per metges.

FullSizeRender(23)

Aquesta entrada s'ha publicat en Curs infermeria i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s