Participació del Grup de Recerca en Malalties Inflamatòries Intestinals a la United European Gastroenteorolgy Week (UEG week) 2017

Els dies 30 d’octubre a 1 de novembre es va celebrar a Barcelona el congrés europeu de Gastroenteologia (United European Gastroenteology week). El nostre grup de recerca hi va participar amb la presentació de resultats de diferents estudis en línies de recerca pròpies. Així, la doctora Violeta Lorén va presentar els resutlats d’un estudi traslacional en pacients amb colitis ulcerosa tractats amb esteroides; l’estudi ha demostrat la implicació d’una proteïna, la xaperona ANP32E, en el mecanisme d’acció de la resistència als esteroides. La doctora Fiorella Cañete, va demostrar el marcat impacte que significa en la pràctica clínica el disposar de nivells d’infliximab; en els propers mesos, la doctora Cañete presentarà la part final d’aquest estudi en el que podrem veure si aquest impacte és positiu pels pacients o si és negatiu per les despeses sense aportar res als pacients. La doctora Ariadna Clos va presentar els resultats d’un estudi on hem pogut demostrar que el tractament anti-TNF per via intravenosa s’associa a un molt bon acompliment per parts dels malalts de forma que la incomoditat d’haver de venir a l’hospital es compensa per l’acompliment estricte de la pauta de tractament. El doctor Domènech, va presentar algunes dades addicionals de l’estudi multicèntric espanyol PRACTICROHN promogut per MSD i del qual ja es van publicar els primers resultats a la prestigiosa revista Inflammatory Bowel Diseases ja fa uns mesos.

Per altra banda, el doctor Bartolí, membre del grup de recerca TER (Therapeutic Endoscopy Research) també components del servei d’Aparell Digestiu i que lidera el doctor Vicente Lorenzo-Zúñiga, van presentar el desenvolupament d’una plataforma bioactiva, biodegradable que permet el tractament de lesions de la mucosa intestinal de forma local i dirigida per endoscòpia.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s