Un estudi sobre Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa d’inici en edat avançada, liderat pel Grup de Recerca en Malaltia Inflamatòria Intestinal de Germans Trias, publicat en la prestigiosa revista Alimentary Pharmacology & Therapeutics

Acaba de publicar-se a la prestigiosa revista Alimentary Pharmacology &Therapeutics l’estudi sobre característiques de la Malaltia Inflamatòria Intestinal d’inici en la tercera edat. Aquestes malalties s’inicien fins en un 10% dels casos en pacients de més de 60 anys. Aquest subgrup de pacients tenen unes peculiaritats que els fan diferents dels pacients més joves: tenen altres malalties associades (poden constituir contraindicacions pels tractaments de la Malaltia Inflamatòria Intestinal), prenen altres medicaments (possibilitat d’interaccions amb els tractaments de la Malaltia Inflamatòria Intestinal) i tenen més limitacions físiques (dificultat per determinades exploracions o tractaments).

Amb l’objectiu de descriure si aquests pacients presenten una malaltia amb característiques diferents a l’habitual (d’inici en l’adolescència o en l’inici de l’edat adulta), la Dra. Míriam Mañosa va dissenyar i  liderar un estudi cas-control, multicèntric a l’estat espanyol que ha inclòs més de 1300 pacients amb malaltia de debut en edat avançada. L’estudi demostra que la malaltia inflamatòria intestinal de debut tardà és globalment menys agressiva, i que els metges tendim a utilitzar menys freqüentment fàrmacs immunosupressors en aquests pacients.

Existeixen molt pocs estudis que hagin avaluat aquests aspectes de la malaltia inflamatòria intestinal, i menys els que han inclòs un nombre tan elevat de pacients i hagin també avaluat les necessitats dels diferents tractaments. Per aquesta raó, l’estudi ha estat acceptat per a publicar en una de les 10 millors revistes científiques mundials en l’àmbit de les malalties digestives.

Una de les troballes d’aquest estudi ha donat peu a un segon treball de recerca que serà presentat en el congrés de la European Crohns and Colitis Organitzation de 2018 i que demostra que els pacients amb edat avançada que inicien tractament amb tiopurines (azatioprina o mercaptopruina) tenen una menor tolerància al fàrmac doncs presenten amb més freqüència toxicitat hematològica i hepàtica.

Podeu trobar l’enllaç de l’article aquí: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29369387

miriam

Dra. Miriam Mañosa

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Recerca. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s