La Unitat de Malalties Inflamatòries Intestinals de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol acreditada pel Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECCU) com a unitat d’atenció integral amb excel·lència.

El passat dia 13 de març va tenir lloc l’acte oficial d’entrega a la nostra Unitat de la certificació com a Unitat d’Atenció Integral amb excel·lència. Aquesta certificació de qualitat assistencial és realitzada pel Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECCU) a través de la Fundació Ad Qualitatem i el suport econòmic d’AbbVie. La nostra és la primera (i pel moment única) unitat de malalties inflamatòries intestinals dels hospitals de l’ICS que ha estat acreditada dins del programa que es va iniciar a finals de 2017 per GETECCU. L’acte va estar presidit per la directora de centre Dra. Beatriu Bayès, el director d’Assistència Hospitalària de l’Institut Català de la Salut Dr. Jordi Trelis, el president de la Fundación Ad Qualitatem Dr. Alfredo Milazzo, el director de l’Associació de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU) de Catalunya Sr. David Prujà i el director de Immunologia d’AbbVie España Sr. Andrés Rodrigo. El Dr. Eugeni Domènech, Cap del Servei d’Aparell Digestiu, va actuar de mestre de cerimònies. Després de petits parlaments dels membres de la taula presidencial en els que es va recordar l’alt nivell assistencial i de recerca que el Servei d’Aparell Digestiu manté des de fa dècades, la Sra. Mònica Ballester va remarcar la importància de la Qualitat Assistencial i el que significa i reflexa el fet d’obtenir una certificació com aquesta. Posteriorment, el Dr. Domènech va recordar breument els orígens de la unitat, la seva evolució i l’estructura humana i funcional que té en l’actualitat.

El procés de certificació no ha estat senzill i cal acomplir múltiples paràmetres de qualitat assistencial. El Dr. Eduard Cabré, Cap de Secció de Gastroenterologia, ha estat l’encarregat de coordinar i liderar aquest procés i portar-lo a bon port. Cal destacar que la unitat no la composen només membres del Servei d’Aparell Digestiu, sinó tots aquells que intervenen en el procés assistencial d’aquests pacients; per tant, cirurgians, pediatres, radiòlegs, infermeria, administratius i membres del nostre equip de recerca en formen part i han estat elements essencials per aconseguir aquesta acreditació.

Finalment, l’acte va acabar en un petit refrigeri i un brindis per celebrar la certificació. En les fotos es poden apreciar diversos moments de l’acte així com la ja clàssica ‘selfie’ del brindis dels membres del Servei d’Aparell Digestiu al final de l’acte.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Premis i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s