Comiat del Dr. Eduard Cabré i Gelada, Cap de Secció de Gastroenterologia del Servei d’Aparell Digestiu.

El Servei d’Aparell Digestiu va ser dels primers en existir a l’Hospital Germans Trias i Pujol. Inicialment, la Dra. Maria Villagrasa, amb tres adjunts formaren el primer esboç d’un servei que, amb l’arribada del primer cap de servei (el Dr. Miquel Àngel Gassull), aniria creixent progressivament. El Dr. Gassull no va arribar sol; amb ell arribaren una colla de metges joves dedicats tant a l’hepatologia com a la malaltia inflamatòria intestinal que, tot i no formar part de la plantilla de l’hospital, hi passaven moltes hores dedicades a la recerca. Entre aquests ‘becaris de recerca’ ja hi era el Dr. Eduard Cabré. Al cap d’uns quants anys, l’Eduard va passar a ser membre del servei i l’hospital, seguint amb una intensa activitat de recerca però també amb les tasques assistencials pròpies d’un metge adjunt. Posteriorment, va passar a ser el cap de la Secció de Gastroenterologia del nostre servei.

eduard

A nivell assistencial, el Dr. Cabré es va centrar en la Gastroenterologia i, sobretot, a l’atenció de pacients amb malaltia inflamatòria intestinal. En aquests darrers dies hem pogut constatar l’estima que li tenen els pacients, molts dels quals s’han emocionat al conèixer la propera jubilació del seu metge ‘de sempre’, fet que demostra la seva vàlua personal i professional. En l’àmbit de l’hospital, l’Eduard va formar part de diverses comissions, a destacar la de Nutrició Hospitalària, àrea en la qual era una persona reconeguda i respectada internacionalment.

A nivell docent, el Dr. Cabré ha estat professor associat de la Facultat de Medicina de la UAB i co-director del curs ‘Miquel Angel Gassull’ de malalties inflamatòries intestinals durant els darrers 12 anys. A més ha estat director d’un bon nombre de tesis doctorals en diferents àrees de coneixement.

El Dr. Cabré ha estat un puntal en la intensa activitat de recerca del servei d’Aparell Digestiu. I ha estat així pels seus coneixements tant en estadística, com en clínica (tant en Gastroenterologia com en Hepatologia) o en ciència bàsica i, sobretot, pel seu sentit comú. Tots sabem que on els altres no arribàvem…sempre hi havia l’Eduard. El seu coneixement, però també el seu bon caràcter i disponibilitat, feien que molt sovint el trobéssim amb algun dels membres del servei, algun becari o resident assegut al seu costat, escrivint articles, fent anàlisis estadístiques, discutint la interpretació de resultats o intentant resoldre problemes aparentment irresolubles! L’Eduard va ser editor adjunt de les revistes Clinical Nutrition i també del Journal of Crohns and Colitis, revistes oficials de les corresponents societats científiques europees. Va formar part de la junta de govern de la Societat Catalana de Digestologia i de la European Society of Parenteral and Enteral Nutrition.

El passat dia 12 d’abril, l’Eduard Cabré es va acomiadar com a metge de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Tot apunta a que a partir d’ara dedicarà molt més temps a les seves gran aficions: la música i, especialment, la literatura. I és que l’Eduard també escriu poesia i novel·la, havent publicat ja diversos llibres la venda dels quals ha destinat íntegrament a la recerca en malaltia inflamatòria intestinal. Una mostra més de la seva bonhomia.

Des del nostre (teu també, Eduard) blog, volem agrair-te tots els anys de dedicació als pacients i als companys, tots els moments d’ajuda i paciència. Esperem que ni que tan sols sigui una petita part del teu coneixement i actitud, hagi quedat entre les parets del nostre servei.

I ara, a disfrutar….i t’esperem a la barbacoa!

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s