Concessió d’una “Beca Talents” de la Fundació Catalunya La Pedrera a la gastroenteròloga Paola Torres del Grup de Recerca en Malalties Inflamatòries Intestinals.

Com ja hem comentat en més d’una ocasió en aquest blog, una de les línies més importants de recerca del nostre grup és la recurrència postquirúrgica en la malaltia de Crohn, gràcies a la qual som reconeguts internacionalment. La recurrència postquirúrgica en la malaltia de Crohn consisteix en l’aparició de lesions inflamatòries en segments intestinals en els que prèviament no n’hi havia, després de la resecció quirúrgica “curativa” de tots els segments intestinals afectats per la malaltia. Lamentablement, si no es fa cap tractament immediatament després de la cirurgia, la “recurrència” es dóna en la pràctica totalitat de pacients en el termini de tan sols 1 any, amb el risc que això suposa de reaparició de símptomes i noves cirurgies.

0

Com ja es va informar en aquest blog, l’any passat ens va ser concedida una beca FIS de recerca pel projecte “Búsqueda de biomarcadores de recurrencia postoperatoria en la enfermedad de crohn basada en la biología de sistemes”, liderat pels doctors Eduard Cabré i Míriam Mañosa (https://inflamatoriagermanstrias.wordpress.com/2018/09/17/nova-beca-fis-per-poder-dur-a-terme-un-projecte-dins-la-nostra-linia-de-recerca/), projecte que també va obtenir fons del Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECCU) el mateix any (https://inflamatoriagermanstrias.wordpress.com/2018/11/05/beca-geteccu-busqueda-de-biomarcadores-de-recurrencia-postoperatoria-en-la-enfermedadd-de-crohn-basada-en-la-biologia-de-sistemas/). La finalitat d’aquest projecte és trobar marcadors a sang i/o a femta que ens ajudin a identificar aquells pacients amb més risc de tornar a presentar lesions de la malaltia de Crohn després d’una intervenció quirúrgica. La originalitat del projecte és que utilitzarem un sistema informàtic-matemàtic molt innovador per identificar aquests possibles biomarcadors. D’aquesta manera podriem oferir un tractament més personalitzat als nostres pacients: més agressiu a aquells pacients amb més risc de presentar lesions i menys en aquells en que el risc és més baix.

Aquest ambiciós estudi constitueix el projecte de tesi doctoral de la Paola Torres, gastroenteròloga del nostre grup de recerca, amb el que l’any passat ja va guanyar un dels accèssits de la Beca de Retenció de Talents 2018. Els Ajuts Germans Trias Talents van néixer l’any 2012, en el marc d’un context economicofinancer complicat, per potenciar la carrera dels joves talents de l’hospital malgrat les dificultats del moment. Impulsats per l’Hospital i l’Institut Germans Trias i per la Fundació Catalunya-La Pedrera, l’objectiu era finançar projectes de recerca de professionals sanitaris que acabaven la seva residència i que tenien complicat quedar-se a treballar a temps complert a l’hospital (http://www.hospitalgermanstrias.cat/beques-germans-trias-talents). Aquesta és la segona ocasió en la que membres del Grup de Recerca en Malalties Inflamatòries Intestinals obtenen una de les Beques de Retenció de Talents, després de la concedida el 2017 a l’Ariadna Clos  (https://inflamatoriagermanstrias.wordpress.com/2017/12/11/beca-retencio-de-talents-2017-fundacio-catalunya-la-pedrera/).

Des del nostre blog volem manifestar l’agraïment a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i la Fundació Catalunya-La Pedrera per mantenir i incrementar aquesta iniciativa que permet la formació en recerca de gent jove i la realització de recerca de qualitat.

Aquesta entrada ha esta publicada en Premis, Recerca. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s