Amics de Can Ruti convida al Dr. Josep Manyé en un dels actes de difusió de la recerca de l’Institut Germans Trias i Pujol

Entre les diferents activitats promogudes per els Amics de Can Ruti hi ha la de donar a conèixer la recerca que és du a terme a l’Institut ”Germans Trias i Pujol” (IGTP) entre els ciutadans particulars i les empreses. Així, als actes institucionals, als de difusió i als tallers formatius, s’han d’afegir les ponències i debats amb els investigadors, obertes al públic en general. D’aquesta manera, Amics de Can Ruti apropa la recerca a la societat i, alhora, li dona suport fomentant les donacions i el mecenatge.

Emmarcades en aquestes iniciatives, el darrer dissabte dia 5 d’octubre Amics de Can Ruti va organitzar una visita guiada per els laboratoris de l’IGTP que incloïa dues presentacions, una del Dr. Josep Manyé, biòleg del Grup de Recerca en Malaltia Inflamatòria Intestinal (GReMII), i altre de la Dra. Carol Gálvez, veterinària del Grup de Recerca de Malalties Cardiovasculars.

josep1

Davant d’un públic que omplia la sala polivalent de l’IGTP, el Dr. Manyé va fer una breu introducció sobre la progressió que ha experimentat la recerca a Can Ruti, des dels orígens amb uns pocs grups de recerca dispersats per diferents estructures de l’Hospital, fins l’actual dimensió del campus que s’ha convertit en un clúster tecnològic i d’innovació en salut destacat a nivell europeu. Seguidament, va presentar el grup de recerca constituït per 5 metges, 1 infermera i 3 biòlegs, que desenvolupen una recerca multidisciplinar, des de vessants clíniques i bàsiques, per aportar coneixement i solucions d’utilitat per als pacients. Desprès de descriure les dues principals entitats patològiques que integren la malaltia inflamatòria intestinal, la colitis ulcerosa i la malaltia de Crohn, el Dr. Manyé va exposar alguns avenços recents del grup pel que fa al desenvolupament d’eines diagnòstiques i pronòstiques innovadores, per predir el fracàs al tractament esteroïdal a la colitis ulcerosa i la recurrència desprès de la resecció intestinal en els pacients de malaltia de Crohn, a més a més d’aprofundir en las causes d’aquestes malalties intestinals incurables per poder intervenir terapèuticament amb més eficàcia. La darrera part de la exposició va anar dirigida a les dificultats de finançament que tenen els grups de recerca i que principalment afecta al manteniment de les contractacions d’investigadors joves.

En tot moment el públic es va mostrar molt participatiu, tant al finalitzar les ponències com durant la visita a les instal·lacions de l’IGTP, interessant-se per l’equipament científic i debatin sobre el que s’havia exposat. En definitiva, una interesant jornada d’apropament entre ciència i societat, on el contacte directe entre investigadors i públic dona sentit a la tasca que es desenvolupa al campus de Can Ruti en general, i en particular, a la del Dr. Manyé que va gaudir de la oportunitat donada per Amics de Can Ruti per presentar la activitat científica del GReMII.

josep 5

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Recerca i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s