El servei de digestiu continua la recerca malgrat el COVID

Aquests mesos han estat molt difícils per a tothom. El nostre servei va quedar desmantellat donat que un 60% dels metges que hi treballem vam donar suport a diferents unitats COVID i ha costat tornar a la normalitat. Tornar a la normalitat consisteix en seguir fent l’assistència que fèiem i seguir fent recerca, tret que ha caracteritzat la nostre Unitat des de fa molts anys.

Tot i els entrebancs, la nostre unitat ha seguit treballant i hem enviat diferents estudis als congressos que s’han celebrat recentment.

El Congrés Europeu de Gastroenterologia (UEGW) es va celebrar aquest passat octubre en format virtual. A més de presentar alguns treballs en relació a les nostres línies de recerca vàrem presentar un estudi en pacients amb malaltia inflamatòria intestinal d’edat avançada que va presentar com a comunicació oral per la Dra Margalida Calafat “Immunosuppresive treatment is not a risk factor to develop a worse SARS-COV-19 infection in elderly IBD patients. An observational, descriptive cohort study “ en el que es comparava l’evolució de la infecció per COVID-19 en dues cohorts de pacients de més de 65 anys en tractament immunosupressor i sense. En aquest estudi vàrem observar que seguir tractament immunosupressor no va ser un factor de risc afegit per presentar una infecció SARS-COV-19 greu.

Dra Margalida Calafa

Per altra banda, la Dra Torres va presentar “Comparison of the efficacy of a second intravenous or subcutaneous anti-TNF in the tratment of ulcerative colitis” presentat en forma de pòster.

Un altre congrés celebrat el novembre ha estat la Asociación Española de Gastroenterología (AEG) en el que vàrem presentar:

  • Eficacia de vedolizumab en la prevención  de la recurrencia postquirúrgica en la enfermedad de crohn. Datos en práctica clínica del registro Eneida” presentat per la Dra Míriam Mañosa.
  • Eficacia de ustekinumab en la prevención  de la recurrencia postquirúrgica en la enfermedad de crohn. Datos en práctica clínica del registro Eneida presentat per la Dra Míriam Mañosa.
  • Prevalencia, características y evolución de la trombosis venosa portal en enfermedad inflamatoria intestinal. Estudio multicéntrico retrpospectivo del registro ENEIDA” presentat per la Dra. Maria Puig
  • Comparación de la eficacia de un segundo anti-TNF endovenoso o subcutaneo en la Colitis ulcerosa” presentat per la Dra Torres

Aquesta entrada s'ha publicat en Congressos, Recerca i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s