Resultat de la campanya de microdonacions Verkami 2016 “Desenvolupament d’una innovadora teràpia per la malaltia de Crohn”

Han passat 2 anys des que vam iniciar la campanya de micromecenatge per poder seguir avançant en l’estudi de la malaltia inflamatòria intestinal. Quan vam iniciar aquesta aventura no podíem imaginar l’èxit assolit, dels 21.500 € sol·licitats vam arribar a assolir 31.000 €. Tot gràcies a vosaltres, els 451 mecenes que heu confiat en nosaltres, a la feina honest i tenaç d’un petit grup de recerca amb vocació d’aportar solucions per a aquestes complexes malalties de l’intestí.

0

L’objectiu principal de la proposta consistia en el desenvolupament d’una teràpia per a la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa. Així, desenvolupem una prova experimental per bloquejar el desenvolupament de l’activitat inflamatòria, exclusivament en el lloc de l’intestí on apareixen les lesions. Els resultats van mostrar un descens de l’activitat inflamatòria, però alhora, també disminuïa la capacitat de cicatrització. Aquest efecte no desitjat perjudicava concretament a la formació de nous vasos sanguinis. Per solucionar-vam introduir modificacions que ens han permès incrementar les cèl·lules reparadores en la mucosa intestinal inflamada .
Alhora, ens adonem que les dificultats en la cicatrització eren més evidents en un conjunt de pacients amb malaltia de Crohn que tenen major predisposició a patir un nou brot de la malaltia després de la cirurgia. Pel que es veu, canvis en els bacteris intestinals provoquen nivells d’oxigen molt baixos que impedeixen una repoblació correcta de l’intestí afectat amb noves cèl·lules intestinals sanes.
L’activitat científica desenvolupada també ens ha permès trobar un conjunt de molècules estretament relacionades amb els gens, amb capacitat de predir si un pacient amb colitis ulcerosa tindrà o no una bona resposta als corticoides. Aquesta troballa s’ha vist reforçat per la descripció del mecanisme biològic implicat en la pèrdua d’efectivitat terapèutica .
Els resultats aconseguits fins al moment han estat distingits en diferents congressos i fòrums científics, han permès completar dues tesis doctorals i sol·licitar una patent internacional per al pronòstic de la resposta terapèutica. Ara estem recollint aquesta activitat investigadora en diversos manuscrits per a la seva difusió internacional. La innovació aportada pels nostres estudis també ha estat considerada per diferents administracions públiques, destacant el finançament de dos projectes estatals i d’un contracte per a un investigador novell; però també, per la indústria farmacèutica, amb la qual estem ultimant diferents col·laboracions per a l’avanç terapèutic.

2

0

Gràcies a les donacions hem aconseguit mantenir l’activitat científica amb la mateixa intensitat. De la proposta sobre nous tractaments, hem aconseguit atreure l’interès de la indústria farmacèutica. Però també hem patentat un nou sistema diagnòstic, i hem aconseguit finançament per a projectes i contractes per a investigadors joves. Assoliments que també són vostres. Esperem que el nostre esforç arribi a compensar la vostra generositat.
Moltes gràcies,

Dr. Josep Manyé
Investigador CIBER / IGTP
Grup de Recerca en Malaltia inflamatòria intestinal

Report Crowdfunding 2016(10)

“La ciència avança a passos, no a salts.”
Thomas Macaulay
Historiador i polític britànic (1800-1859)

0

Aquesta entrada s'ha publicat en Pacients, Recerca i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Resultat de la campanya de microdonacions Verkami 2016 “Desenvolupament d’una innovadora teràpia per la malaltia de Crohn”

  1. Retroenllaç: L’empresa de construcció CBC viu un Nadal solidari amb la recerca de les malalties inflamatòries intestinals | Malaltia Inflamatòria Intestinal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s