El curs ‘Miquel Àngel Gassull’ de malalties inflamatòries intestinals celebra la seva XXIX edició

Els passats 30 de novembre i 1 de desembre va tenir lloc la XXIX edició del curs ‘Miquel Àngel Gassull’ de malalties inflamatòries intestinals. El curs segueix sent el degà en formació continuada en aquesta àrea de coneixement a l’estat espanyol i un dels de més edat a Europa (si no el que més!). A més, el curs gaudeix d’un prestigi assolit per pocs cursos, gràcies a que habitualment compta amb els ponents més prestigiosos en la matèria a nivell europeu i un programa que tracta des dels aspectes més clàssics fins als més innovadors.

Enguany se n’ha celebrat la segons edició en format telemàtic després de l’èxit assolit en l’edició anterior. Els directors del curs, Dra. Míriam Mañosa i Dr. Eugeni Domènech, tot i ser-ne reacis fa un parell d’anys, consideren que el format en streaming té certes avantatges que converteixen el curs encara més atractiu. Aquest format permet tant l’assistència en directe com la visualització de les conferències en diferit. A més, redueix la possibilitat de no disposar d’alguns ponents, ja sigui per la coincidència amb altres events docents o científics ja sigui per la dificultat de comptar amb ponents de punts geogràfics molt allunyats (Nord-Amèrica, Sud-Amèrica, Austràlia, Japó) per tan sols una ponència de 20 minuts de durada. Per últim, la logística del curs (realitzat en 28 edicions de forma presencial en diferents seus, des de la sala d’actes de l’Hospital Germans Trias i Pujol, el BCIN o l’hotel Barceló Sants de Barcelona) passa a ser molt més senzilla, sense la necessitat de plans de viatge personalitzats pels ponents, organització de dinars, sopars o coffee breaks.

Amb més de 300 persones registrades i més de 120 assistents en directe, l’edició d’enguany ha estat novament un èxit. Amb puntualitat suïssa, les ponències han estat d’un nivell científic molt elevat i han estat seguides d’interessants discussions. Com és habitual en les darreres edicions, la primera tarda el curs es va encetar amb la discussió de dos casos clínics en els que els dos moderadors i directors del curs estimulaven amb preguntes sobre aspectes clínics a quatre panelistes de renom a nivell estatal en l’àmbit de les malalties inflamatòries intestinals. Els casos i la discussió es veien amenitzats i complementats per les anomenades “clinical pills”, petites píndoles informatives sobre aspectes científics molt concrets que van córrer a càrrec de les doctores Calafat i Cañete del servei d’Aparell Digestiu, i la doctora Tapiolas del servei de Cirurgia Digestiva del nostre hospital.

El segons dia va comptar amb el curs pròpiament dit, comptant amb ponents tan prestigiosos como Shomron Ben-Horin (Tel-Aviv), Alessandro Armuzzi (Milano), Paulo Kotze (Curitiva, Brasil), Christianne Busquens (Amsterdam), Tine Jess (Copenhagen), Isabelle Cleynen (Leuven, Bèlgica), Laurent Peyrin-Biroulet (Nancy, França), Dominik Bettenworth (Munster, Alemanya), o Virginia Gómez (Madrid). A més, el curs va tractar altres temes com la prevenció i el maneig del burn-out dels metges (a càrrec de Dolors Líria, de la Fundació Galatea) o la innovació digital en el maneig dels pacients en patologies cròniques (a càrrec de la nostra directora d’innovació digital, Dra. Meritxell Davins).

El curs constitueix una part important del finançament per a que la recerca del Grup de Recerca en Malalties Inflamatòries Intestinals (GReMII) pugui seguir existint i continui sent un grup de referència en recerca d’aquestes malalties tant a nivell nacional com internacional. Però recordeu que si voleu col·laborar i ajudar en el finançament de la nostra recerca ho podeu fer sempre via Amics de Can Ruti (https://www.amicsdecanruti.org/research_area/aparell-digestiu/).

Advertisement
Aquesta entrada s'ha publicat en Congressos, Curs Gassull, Recerca i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s